Kronika: Serija vlomov in tatvin

Fotografija je simbolična.

Policisti novomeške policijske uprave so ob koncu tedna obravnavali sedem tatvin in dvanajst vlomov ter štiri poškodovanja tuje stvari.

V petek zvečer je prišlo do drzne tatvine v trgovini na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Mlajši moški je s prodajne police vzel dva zaboja po 45 vrečk 100 g kave in se vrnil do vhoda v trgovino. Tam je mlajše dekle stopilo do vrat in sprožilo senzor za odpiranje, nakar sta skupaj zbežala iz trgovine. Materialne škode je za okoli 135 evrov.

Iz petka na soboto so vlomili v stanovanjsko hišo na Zgornjem Obrežu, pri čemer naj bi odnesli nekaj nakita. Policisti so zbrali obvestila in opravili več razgovorov s sosedi, da bi izsledili storilce.

V soboto zjutraj je voznik  tovornjaka poklical policiste na počivališče Zaloke ob avtocesti Obrežje – Ljubljana. Večer prej je šel okoli desete ure spat, zjutraj pa ugotovil, da so mu neznanci iz vozila iztočili več kot tisoč litrov dizelskega goriva. Škode naj bi bilo za več kot tisoč petsto evrov.

Predrzneži so izkoristili priložnost in iz delovišča v Žabji vasi v Novem mestu ukradli motorno žago za beton znamke Husqvarna, vredno okoli tisoč petsto evrov. Dejanje se je zgodilo v petek, med 11.30 in 12.30 uro, ko v bližini ni bilo delavcev.

V soboto zvečer so na Krallovi v Novem mestu ugotovili, da so jim v času popoldanske odsotnosti vlomili v hišo in odnesli nekaj družinskega nakita. Skupaj s škodo na oknih so jim povzročili za več kot dva tisoč evrov škode.

V Senovem so v nedeljo ugotovili, da so jim v zadnjem tednu dni vlomili v stanovanjsko hišo. Kot kaže niso odnesli nič, so pa poškodovali sedem vrat in s tem naredili za vsaj dva tisoč evrov škode.

Na Oštrcu so najverjetneje iz sobote na nedeljo vlomili v kletne prostore lovskega doma in odnesli nekaj denarja, mesa in alkoholnih pijač. Ko so všteli še škodo na vratih so prišli so skupne škode okoli tisoč štiristo evrov.

Na Volčičevo v Novem mestu so poskusili vlomiti v hišo, a ni šlo. Kljub temu so lastnikom tako poškodovali vrata, da menijo, da imajo za vsaj štiri tisoč evrov škode. Podobno je bilo na Mestnih njivah, kjer so storilci prišli v notranjost, a nič odnesli – na vratih in oknih pa naredili za okoli tisoč evrov škode.

Na Anzlovi gori pri Semiču so v zadnjih dneh vlomili v vikend in odnesli lito železno peč na drva, vredno okoli 450 evrov.

Na Jagodniku so trebanjski policisti v nedeljo zjutraj opravili ogled vloma v vikend. Vlomljeno je bilo verjetno v noči iz sobote na nedeljo. Storilci so odnesli puhalnik, škarje za rezanje žive meje (vse znamke Makita) z baterijami. Škode naj bi bilo za nekaj manj kot tri tisoč evrov.

A. L.