Ob koncu tedna tri prometne nesreče z dvema hujšima poškodbama

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so se v preteklih dneh zgodile tri prometne nesreče. Ena se je v petek opoldne zgodila na izvozu iz avtoceste Novo mesto – zahod, v soboto zjutraj se je na Brezovici prevrnil avtomobil, včeraj popoldne pa je bila nesreča na cesti Dvor – Kočevje.

V nesreči huje poškodovana sopotnica na motorju

V petek, nekaj pred poldnevom, so policiste obvestili o prometni nesreči na izvozu iz avtoceste Novo mesto – zahod z udeležbo osebnega avtomobila in motorista s sopotnico. Regijski center za obveščanje je na kraj napotil reševalce in gasilce.

Po prvih ugotovitvah ogleda naj bi 50-letni voznik motorja peljal po regionalni cesti od Trebnjega proti Novemu mestu. Na izvozu iz avtoceste (iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu) je predenj zapeljal 55-letni voznik osebnega avtomobila. V prometni nesreči se je poškodovala 46-letna sopotnica na motornem kolesu – s hudimi poškodbami so jo odpeljali v novomeško bolnišnico. V nesreči sta se lažje poškodovala še motorist in
sopotnica v osebnem avtomobilu.

Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica v spremstvu okrožne državne tožilke in strokovni pomoči prometnih policistov. Zaradi prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bil promet na omenjenem delu ceste oviran vse do poltretje ure. Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili.

Brezovica: Alkohol botroval prometni nesreči

V soboto zjutraj, nekaj po pol osmi uri, je regijski center za obveščanje obvestil operativno-komunikacijski center, da je na relaciji Črmošnjice – Gaber (na Brezovici), občina Semič, prevrnjeno vozilo. Po prvih ugotovitvah ogleda je 33-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na ograjo in se prevrnil. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Nesreči je verjetno botroval tudi alkohol – alkotest je pokazal 0,64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bil promet oviran do desete ure.

Huje poškodovan motorist

V nedeljo popoldne je na cesti Dvor – Kočevje, v bližini odcepa za Lopato, z motorjem Honda CBR 600 padel 24-letni motorist in se pri tem hudo telesno poškodoval. Po prvih ugotovitvah ogleda je zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku zapeljal izven vozišča in padel po travniku od cesti. Alkohola policisti niso ugotovili, so pa ugotovili, da je motorno kolo vozil brez ustrezne A kategorije. Iz motorja so pobrali tablice, motorja pa niso zasegli, saj je bil praktično uničen.

C. R.