ponedeljek, 22 julija, 2024
Doma Bela krajina Ob koncu tedna prijeli 159 migrantov in 6 tihotapcev

Ob koncu tedna prijeli 159 migrantov in 6 tihotapcev

Migranti pri Delnicah (vir: FB)

Policisti so ob koncu tedna prijeli 159 nezakonitih migrantov in šest voznikov – tihotapcev. Največ migrantov so prijeli na območju Policijske uprave Koper (58), sledi PU Novo mesto (51), na območju PU Ljubljana, kamor spada tudi Kočevsko-ribniško območje, so jih prijeli 17.

Prijeti po posameznih policijskih upravah so naslednji:

PU Novo mesto: Prijeli 51 migrantov

Policisti so prijeli 44 migrantov, na mejnem prehodu Dobova še 7 migrantov. Migrante so prijeli v krajih: Lokve, Hrast pri Vinici (občina Črnomelj), Žvirče (občina Žužemberk), Orehovica (Občina Šentjernej) in Dobrava (občina Brežice).

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (29), Afganistana (12), Indije (2) in Alžirije (1). Postopki s prijetimi še niso končani.

V Dobovi so včeraj ponoči na podvozju dveh vagonov našli skrite štiri Indijce in Pakistance. Včeraj nekaj po 9. uri pa so v enem izmed tovornih vagonov, ki je prevažal glino, našli še 3 Sirijce. Prijete so vrnili na hrvaško stran.

PU Ljubljana: Prijeli 17 migrantov

V petek in soboto so prijeli 10 migrantov. Prijeli so jih v Knežji Lipi in Koprivniku (Občina Kočevje), na Igu in v Ljubljani. Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Pakistana, Turčije in Maroka. Včeraj so dodatno na območju Ljubljane prijeli še 7 migrantov (Maročane in Alžirce). Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 58 migrantov in 3 tihotapce

Policisti so prijeli 58 migrantov, od tega na območju Ilirske Bistrice 24, Kozine 19 in Kopra 15. Hkrati so prijeli še 3 tihotapce, državljane Slovenije, Italije in Tunizije.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (21), Afganistana (18), Sirije (8), Turčije (6) in po en Albanije, Alžirije, Libije, Maroka in Sirije.

V soboto, ob 16.52, so v Ilirski Bistrici ustavi voznika osebnega avtomobila Lancia  y,  56-letnega  državljana  Slovenije, ki je v vozilu prevažal  6 Turkov. Danes  zjutraj, ob  5.30, so v Materiji ustavili bel kombi, v katerem je bilo 14 državljanov Pakistana, vozil je 23-letni državljan Italije,  sopotnik  pa  je  bil  enako  star državljan Tunizije, z urejenim statusom v Italiji. Postopki še potekajo.

PU Maribor: Prijeli 15 migrantov

V petek so prijeli 13 migrantov. Včeraj pa so na območju Ormoža prijeli še dva Palestinca, ki sta preplezala tehnične ovire. Po končanem postopku so migranta vrnili hrvaškim varnostnim organom.

PU Murska Sobota: Prijeli 18 migrantov in 3 tihotapce

V petek so v Šprincu zaustavili tri osebne avtomobile srbskih registrskih oznak. V njih so
trije vozniki, državljani Srbije, prevažali 16 Turkov. Tihotapce so priprli. Na avtobusu, ki je pripeljal iz Sarajeva, pa so danes v loputi pri zadnji levi pnevmatiki avtobusa našli nepoškodovana dva migranta (Alžirca in Maročana). V avtobus sta se skrila včeraj popoldan v Sarajevu.
Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.
C. R.