Žabja vas: Po tri lučke v slovo zadružni prodajalni

Svečke pred ZNC-jem na Šentjernejski cesti v Novem mestu: v slovo samopostrežni trgovini. (foto: MD)

Vrata samopostrežne prodajalne v Zadružno nakupovalnem centru (ZNC) Kmetijske zadruge Krka v Žabji vasi, točneje na Šentjerenejski cesti v Novem mestu, so se z današnjim dnem zaprla.

Gre za zdaj že nekdanjo zadružno trgovino, ki je bila sinonim za nakup domačih pridelkov in izdelkov: sadja, zelenjave, mlečnih izdelkov, kruha in pekovskih izdelkov, mesa ter mesnin, pa tudi eko izdelkov domačih proizvajalcev.

Trgovina je umirala na obroke že dlje časa, saj vodstvo KZ Krka ni bilo sposobno najti rešitev tudi za to dejavnost. In to navkljub temu, da je bila in je KZ Krka še vedno deležna številnih spodbud s strani države in nakazil različnih proračunskih porabnikov.

Trgovina na Šentjernejski cesti v Novem mestu, bo odslej v lasti Mercatorja. Ta je že začel s preureditvijo prostorov. Kot vse kaže, si je KZ obdržala restavracijo, za ostalo bomo šele videli.

Očitno zaposleni v trgovini, lahko pa tudi kupci, so danes tik pred mrakom pred trgovino prižgali svečke. Po tri: na okenski polici in pred vhodom s parkirišča. Pogled na umirajočo stvar je bila srhljiva.

C. R.