Ob koncu tedna obravnavali 166 migrantov in tihotapca

Fotografija je simbolična.

S policijskih uprav poročajo, da so ob koncu tedna, od petka do danes zjutraj (od 6. do 6. ure), obravnavali 166 tujcev, ki so nezakonito predstopili državno mejo. Od tega so jih 18 v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi.

Slovenski policisti so prijeli še enega tihotapca, v Goriči vasi pri Ribnici, slovenskega državljana, ki je v kombiju v petek zvečer prevažal kar 24 migrantov. Tihotapca so priprli, večino nezakonitih migrantov so ali pa bodo predali hrvaškim varnostnim organov.

PU Novo mesto: Prijeli 18 migrantov

Policisti so prijeli 18 migrantov, in sicer v krajih: Otovec, Tribuče, Ogulin, Ručetna vas  (PP  Črnomelj), Jesenice (PP Brežice), Drašiči (PP Metlika) in Velike Dole (PP  Trebnje).

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (11), Pakistana (4) in Afganistana (3), policijski postopki s prijetimi pa še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 93 migrantov in tihotapca

V petek in soboto so prijeli 58 migrantov, od tega so jih kar 24 v petek zvečer prijeli v Goriči vasi (med Kočevjem in Ribnico). V kombiju znamke Renault Mater jih je prevažal 35-letni slovenski državljan. Policisti so mu odvzeli prostost, postopki s 24 prijetimi državljani Bangladeša pa še niso zaključeni. Ostalih 35 (Maročanov in Alžircev) so v petek in soboto prijeli v Črni vasi in Ljubljani.

Včeraj in danes do 6. ure so prijeli še 35 migrantov, in sicer na območju Kozarišča in Ljubljane. Izrekli so se za državljane Maroka in Alžirije. Policijski postopki pa še niso zaključeni.

PU Koper: Obravnavali 39 migrantov, do tega so jih 18 vrnili iz Italije

Obravnavali so 39 migrantov, in sicer na območjih Ilirska Bistrica (17), Koper (15), Kozina (6) in Piran 1.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (23), Pakistana (8), Jemna (7) in Kosova (1).

PU Maribor: Prijeli 10 migrantov

Sinoči, malo po 22.  uri, so na območju Podlehnika prijeli 5 Afganistancev. Zaprosili so za azil, vsem so odredili karanteno in jih odpeljali v azilni dom.

V petek okoli 6. ure pa so na mejnem prehodu Gruškovje v tovornem vozilu turških registrskih oznak našli še 5 Afganistancev. Vse so predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Murska sobota: Prijeli 6 migrantov

V soboto so v naselju Žihlava prijetih 6 migrantov. Po končanem postopku so jih vrnili hrvaškim mejnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

M. P.