Ob koncu tedna obravnavali 113 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična.

Slovenski policisti so ob koncu vikenda obravnavali 113 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Od tega so jih italijanski varnostni organi v Slovenijo vrnili 17, še enega pa so slovenski policisti vrnili na avstrijsko stran, saj je ta v Slovenijo prišel iz Avstrije. Največ nezakonitih migrantov so obravnavali policisti s Policijske uprave (PU) Ljubljana, največ na Kočevsko-ribniškem območju.

Največ prijetih se je izreklo za državljane Maroka, Pakistana in Alžirije, med prijetimi pa so tudi državljani Turčije, Egipta, Bangladeša in Iraka.

PU Novo mesto: Prijeli 10 migrantov

V petek popoldne so pri Vojni vasi (pri Črnomlju) policisti 2 Maročana, nekaj pred 23. uro pa še enega v bližini Potoka pri Straži. V nedeljo dopoldne, med 9. in 12. uro, so na območju Stare Lipe (občina Črnomelj) prijeli 6 domnevnih državljanov Maroka.
Policijski postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje pa so v nedeljo dopoldne v zaboljniku tovornega vozila odkrili domnevnega državljana Maroka. Izročili so ga hrvaškim policistom.

PU Ljubljana: Prijeli 56 migrantov

Včeraj in danes do 6. ure so območju Rajndola, Borovca (občina Kočevje) in Ljubljane izsledili in prijeli 40 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

V petek in soboto so prijeli 16 migrantov, in sicer na območju Male Gore, Podlesja, Dolenje vasi pri Ribnici in Ljubljane.

Vsi prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Pakistana in  Alžirije.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PU Koper: Obravnavali 46 migrantov

Obravnavali so 46 oseb, od tega so jih v Slovenijo 17 oseb vrnili italijanski varnostni organi. 9 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito.
Prijeti po državljanstvih: Pakistan (25), Irak (17), Egipt (1), Bangladeš (1), Turčija (1) in Maroko (1).

PU Maribor: Prijeli 1 migranta

Včeraj dopoldan so policisti na hitri cesti H2 v Mariboru prijeli državljana Iraka, ki je pešačil iz smeri Pesnice proti Mariboru. Ugotovili so, da je nekaj pred tem peš, na zeleni meji, iz Avstrije nedovoljeno vstopil v našo državo. Policisti so ga do predaje avstrijskim varnostnim organom nastanili v Center za tujce.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.