Novo mesto: Tribuno na stadionu Portoval bodo razširili in pokrili

Stadion Portoval

Župan Gregor Macedoni je s podjetjem CGP včeraj podpisal pogodbo za izvedbo nadstrešnice in prenovo tribune na stadionu Potoval. Naložbo v vrednosti dobrih milijon evrov bo v višini 100.000 evrov sofinanciralo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, 74.000 evrov bo namenila Fundacija za šport, 50.000 evrov Nogometna zveza Slovenije in preostanek občina.

Preurejena in pokrita tribuna na osrednjem stadionu bo omogočala spremljanje športnega dogajanja v vseh vremenskih razmerah za 1000 gledalcev, ki jim bo na voljo 760 sedišč, dela pa bodo predvidoma zaključena v šestih mesecih.

Obstoječa tribuna bo na severni in južni strani razširjena, nad njo bo urejena nadstrešnica z VIP prostorom za novinarje in snemalce, urejeni bodo tudi novi pomožni prostori in sanitarije.

Z Mestne občine Novo mesto so sporočili, da z nadgradnjo tribune izboljšujejo športno infrastrukturo za nogomet in atletiko, mestni stadion pa bo po dolgih letih dobil novo podobo. Preureditev in razširitev tribune bo Nogometnemu klubu Krka omogočila zagotovitev zadostnega števila individualnih sedežev za izpolnjevanje pogojev nastopanja na najvišjem nivoju, Atletskemu klubu Krka pa izvedbo večjih atletskih tekmovanj in mitingov.

Tribuna Portoval
Podpis pogodbe – župan Gregor Macedoni in Edo Škufca, CGP
Podpisnika pogodbe župan Gregor Macedoni in Edo Škufca CGP, v družbi predsednika AK Krka Andreja Jerička in predsednika NK Krka Jožeta Berusa

Vir: MO NM

M. D.