Nezakoniti vdori na slovensko ozemlje se nadaljujejo

(vir: arhiv)

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so včeraj prijeli 147 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Poleg tega so prijeli še tihotapca.

Na območju Bele krajine, v občini Črnomelj, so prijeli 7 migrantov, in sicer v Preloki, Žuničih in na Kvasici. Ta pot je pred leti že veljala kot migrantska pot naprej v Kočevski rog.

Na območju Posavja so prijeli 136 tujcev, in v krajih: Dobova, Rigonce, Brežice, Loče, Mostec, Kapele, Globoko, Brezje pri Veliki Dolini, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec in Rakovec.

Na območju Čateža ob Savi pa so ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes ukrajinskih registrskih oznak. V njem je 45-letni državljan Romunije prevaža 4 Turke. Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na območju Posavja so včeraj popisali (136): 73 državljanov Afganistana, 26 Bangladeša, 11 Iraka, 10 Pakistana, 6 Iraka, 5  Indije, 4 Nepala in državljana Sirije.

M. D.