Narasla Kolpa ogroža več objektov

Urad RS za zaščito in reševanje poroča o narasli Kolpi v Poljanski dolini, na območju Vinice in tudi Metlike.

Današnji dogodki:

Nekaj pred 5. uro je v naseljih Prelesje in Kot ob Kolpi (občina Črnomelj) reka Kolpa poplavila cesto ter ogroža stanovanjske objekte, gostinski lokal, gospodarska poslopja, osebna vozila ter čolne. Posredujejo gasilci PGD Stari trg ob Kolpi, Prelesje in Radenci.

Ob 7.32 je v naselju Učakovci, občina Črnomelj, voda ogrožala stanovanjski objekt. Posredujejo gasilci PGD Učakovci-Vukovci, Vinica in Zilje.

Ob 10.05 je v Radovičih, občina Metlika, narasla reka Kolpa ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Rosalnice so postavili protipoplavne vreče.

Ob 14.34 je v naselju Primostek, občina Metlika, narasla reka Kolpa ogrožala gostinske prostore kampa. Gasilci PGD Primostek, Podzemelj in Metlika ter pripadniki 72. brigade Slovenske vojske so s protipoplavnimi vrečami peska zaščitili objekte pred deročo Kolpo.

Ob 16.43 so v naselju Primostek, občina Metlika, gasilci PGD Primostek, Podzemelj in Metlika ter pripadniki 72. brigade Slovenske vojske s protipoplavnimi vrečami peska zaščitili stanovanjske in gospodarske objekte pred naraslo reko Lahinjo.

Ob 16.31 so v naselju Vavta vas, občina Straža, gasilci PGD Vavta vas izčrpali vodo iz zalitega gospodarskega poslopja.

Ob 14.11 je v naselju Dobrava pri Škocjanu, občina Škocjan, podtalnica in meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Dobrava so očistili jaške za meteorno vodo in preusmerili tok vode.

Agencija RS za okolje opozarja: Danes in jutri so na območju zahodne, osrednje in južne Slovenije možni dolgotrajni krajevni nalivi.

Radarska slika padavin (vir: Arso)

M. D.