Največ škode je toča povzročila v občinah Kočevje in Črnomelj

(vir: Twitter)

Lokalna neurja s točo so včeraj popoldne in zvečer zajela predvsem južni del Slovenije. Največ škode je toča povzročila v občini Kočevje v naseljih Dol, Predgrad, Brezovica pri Predgradu, Jelenja vas, Kralji in Livold, v občini Črnomelj pa v naseljih Stari trg ob Kolpi, Prelesje, Gorenja Podgora, Dolenja Podgora, Zagozdac, Kovača vas, Deskova vas in Močile.

Iz Centra za obveščanje RS so danes še sporočili, da je toča povzročila nekaj škode tudi v občinah Ribnica in Sodražica.

V Veliki Loki (občina Trebnje) je strela udarila v stanovanjsko hišo. Požara ni povzročila, je pa poškodovala streho in električno napeljavo. V kraju Pijovci (občini Šmarje pri Jelšah) pa je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju.

Pri odpravljanju posledic neurij je bilo aktiviranih skupaj 77 prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti, ki so delali dolgo v noč.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes vreme pretežno jasno, popoldne lahko v severni delu države nastane kakšna nevihta. Pihal bo šibek južni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno jasno.

C. R.