Mokronog-Trebelno: Gradnja na vidiku, naložba bistveno dražja od prvotno načrtovane

Precej zapletov in nejasnosti tudi pri izvajanju javnega naročila in "premetavanju proračunskih postavk - denarja za leto 2018"

Maketa telovadnice in prizidka k podružnični osnovni šoli, kjer je 61 šolskih in 19 predšolskih otrok. Zadnja vrednost je ocenjena na preko 2,5 milijona evrov.
Občina Mokronog-Trebelno bo v letu dni zgradila športni center ali bolje rečeno telovadnico, hkrati bodo dozidali še del podružnične osnovne šole v Trebelnem. Izgradnja bo stala 2 milijona evrov. Občina, katere lanski proračun je bil vsega 3,1 milijona evrov, za letos pa načrtujejo 3,7 milijona, naložbe finančno še nima pokrite. Vrednost se je iz začetnih načrtovanih 1,2 milijona povzpela na kar 2 milijona evrov.
Izgradnja Športnega centra Trebelno, kot temu pravijo na občini, in dozidava podružnične šole, ki jo obiskuje 61 otrok (pouk je od prvega do petega razreda) obsega dozidavo dodatnih prostorov za izvajanje pouka, izgradnjo telovadnice z dvorano in spremljajočimi prostori ter zunanjo ureditev. V šoli deluje še enota vrtca, ki jo obiskuje 19 otrok. Ob podpisu pogodbe za izgradnjo pa je tamkajšnja ravnateljica dejala, da bodo “telovadnico v popoldanskem času lahko obiskovali tudi rekreativni športniki in člani športnih društev”, da pa bodo s tem otroci pridobili notranje prostore za pouk športne vzgoje. Končano naj bi bilo v začetku septembra 2018, ko naj bi bilo pridobljeno tudi uporabno dovoljenje.

Denar pričakujejo tudi od ministrstev za šolstvo in finance ter Eko sklada