TPV na Veliki Loki odprl visoko tehnološki proizvodno-logistični center

TPV je v Veliki Loki pri Trebnjem zgradil novi center s 7300 kvadratnih metrov uporabne površine. Z izgradnjo so začeli aprila. V poslovni enoti je zdaj nekaj več kot 300 zaposlenih, do leta 2020 načrtujejo še vsaj 100 novih delovnih mest, različne izobrazbene stopnje.

Naložba, ki je bodo sicer končali do leta 2020, je ocenjena na 20,3 milijona evrov, večino tega bodo plačali sami. Poleg centra, ki so ga danes odprli, bodo v Veliki Loki zgradili še nov objekt za proizvodne logistične potrebe, hkrati pa vzpostavili še sodobne tehnološke proizvodne linije za nove izdelke, sistem upravljanja proizvodnje, notranje logistike in digitaliziranega skladiščnega sistema, sisteme za digitalno povezavo z dobavitelji in s kupci. V načrtu je še zunanja prostorska ureditev poslovne enote v Veliki Loki.

Skupina TPV, ki je dobaviteljica avtomobilske industrije, je lani ustvarila za skoraj 140 milijonov evrov prihodkov in imela 3,3 milijona evrov čistega dobička. Vsa podjetja v skupini so poslovala pozitivno, skupno imajo 1200 zaposlenih, matično podjetje pa je v Novem mestu. Poleg tega so njihova hčerinska podjetja še: TPV Šumadija, TPV Avto in TPV Prikolice. V Sloveniji imajo obrate v Novem mestu in Brežicah, na Suhorju, Veliki Loki in Ptuju. V Srbiji pa v Kragujevcu.

Med glavnimi kupci TPV-ja so večji sistemski dobavitelji na segmentih podvozij, karoserij in sedežnih sklopov, kot so Brose, Benteler, Faurecia, Mahle in drugi. Med proizvajalci vozil pa BMW, Daimler, Renault in Volkswagen. So veliki izvozniki, njihovi trgi so Evropa, Severna Amerika, Južna Afrika in Kitajska.