Mladi zdravniki Slovenije: Potrebujemo vašo pomoč!

(vir: https://www.facebook.com/zdravstvenidelavcislovenija)

“Večina ljudi se okuži na zasebnih druženjih ali na delovnih mestih. Kaj bi pa Vas prepričalo, da bi delali od doma? Ali pa odpovedali popoldanske načrte obiskov znancev? Oziroma se za dva tedna odrekli druženju s sodelavci/prijatelji?

Dejansko nas zanima.

Trenutno se v bolnišnici zdravi za več kot 15 polnih avtobusov ljudi, ki jih vse boli, ali pa ne morejo dihati. Že sedaj vemo, da bodo KAPACITETE INTENZIVNIH ENOT PRESEŽENE (vsi ljudje ne bodo dobili zdravstvene oskrbe, ki bi jo potrebovali – v Italiji so v prvem valu zaradi tega morali uvesti starostno omejitev za sprejem na intenzivo celo do 45 let! V bistvu kruta vojaška triaža, podobno bo najbrž potrebno pri nas.).

Tako stroka, politika, verski voditelji in še marsikdo (z izjemo nekaterih fitnes trenerjev/tv osebnosti ali ostalih posameznikov) JASNO poziva k temu, da je stanje RESNO in svetuje zaščitno vedenje. Vsakodnevno lahko vidimo srčne zapise tako izmučenih zdravstvenih delavcev, kot tudi pacientov, ki vas pozivajo k zaščitnemu vedenju. Dejansko je BOLJE ZA GOSPODARSTVO, da z epidemijo čimprej opravimo in jo tudi odpravimo.

Res nas zanima, kaj je tista DODATNA stvar, ki bi Vas prepričala, da je vrag vzel šalo.

Kajti usoda mnogih, ki bodo zaradi težke oblike COVID-19 umrli čez 2 tedna, je zapečatena že danes. Podvojitveni čas obolelih je bil do sedaj 5-7 dni. Torej bo že čez 1 teden v bolnišnici najbrž za 30 avtobusov ljudi, čez dva tedna pa 60. Ni sistema, ki bi lahko pomagal toliko obolelim.”

Vir: www.facebook.com

M. D.