Velik pretep v Kočevju, za dva odrejen pripor

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Kočevski policisti so bili v sredo, 21. oktobra 2020, dopoldan obveščeni, da se v središču  Kočevja pretepa več oseb. Po do sedaj zbranih obvestilih so se osebe pričele prepirati pri čakanju v vrsti na vstop v eno izmed bančnih ustanov, v prepiru in nato pretepu pa je sodelovalo devet oseb.

V času pretepa je proti sodelujočim v pretepu in tudi proti ostalim osebam, ki so v tem času naključno nahajale na pločniku, z vozilom zapeljal 48-letni osumljenec iz Kočevja.

Trčil je v eno osebo, ki je sodelovala v pretepu in še v dve osebi, ki sta se naključno nahajali na pločniku, nato pa v stavbo, kjer je vozilo obstalo. 48-letnika sta nato dva izmed udeležencev pretepa vlekla iz vozila in udarjala po vozilu s palico.

Ko je osumljenec izstopil, da bi pomagal na tleh ležečemu poškodovanemu sinu, je
do njega prišel  23-letni  osumljenec, ki ga je udaril s palico in mu prizadejal hude telesne poškodbe. Skupaj z še dvema drugima osumljencema ga je nato pretepal še do prihoda policije.

48-letnik je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Novo mesto, njegovo življenje pa ni ogroženo, in je bil po oskrbi odpuščen. Skupno je bilo v dogodku poleg omenjenega lažje poškodovanih še 5 oseb.

Policisti so osumljenima 48- in 23-letniku odvzeli prostost in ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Prvega zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, drugega pa zaradi sumov kaznivih dejanj nasilništva in povzročitve hude telesne poškodbe.

Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor. Prav tako je poleg omenjenih kaznivega dejanja nasilništva osumljenih še pet oseb,  zoper še štiri osebe pa policisti vodijo postopke o prekršku zaradi kršitev po Zakonu o javnem redu in miru.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo, ter izvedli ustrezne prekrškovne postopke, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

M. D.