Mija Cerar, mamica z 12 otroki, predstavila novo božično pesem

(vir: Instagram)
Mija Cerar, mamica 12 otrok in s 13. na poti, je v predprazničnem času predstavila svoj peti singel, tokrat z naslovom Blagoslovljen božič.

Več o družini Cerar lahko preberete na povezavi: aleteia.org

Na vprašanje, kako na svoje različno stare otroke in ji je pri vzgoji najtežje, je odgovorila:
“Vsak od otrok, od leto in pol stare deklice do 25-letnika je po svoje fascinanten. Zdi se, da sploh ne opazijo starostne razlike med njimi. Lepo mi jih je opazovati, kako rastejo oz. odraščajo, kako so si zelo različni, pa vendar je (bila) vzgoja ista. So posebni, edinstveni in vsak s svojim karakterjem.

Hvaležna sem Bogu, da sem po četrtem otroku nanje začela gledati kot na otroke, ki se razvijajo v odrasle in poštene osebe, da imajo dobro srce. Vesela sem, da so kljub starostni razliki med najmlajšo in najstarejšim veseli drug drugega.

Pri vzgoji niti nimam večjih problemov. Pri nas je tako, da je res vsak dan eden v puberteti (smeh), pa naj bo najmlajši ali najstarejši. Sem se pa med odraščanjem prvih otrok naučila, da moraš enostavno postati človek in delati po kmečki pameti. Nič ne gre na silo, v končni fazi je vsak otrok drugačen in pri vsakemu je potreben malo drugačen prijem vzgoje.”

Vir in več fotografij je dostopnih na povezavi: aleteia.org

M. D.