sobota, 15 junija, 2024
Doma Bela krajina Migranti: Včerajšnja “veselica” na Črnomaljskem

Migranti: Včerajšnja “veselica” na Črnomaljskem

Migranti v Sloveniji (vir: arhiv).

Poročali smo že, da sta policista včeraj okoli 11. ure pri kraju Nova Lipa opazila skupino nezakonitih migrantov. Šest sta jih prijela, po njuni oceni se jih naj bi med 30 in 40 razbežalo.

Nezakonite migrante je nato iskalo več policistov, vključeni so bili tudi policisti Posebne policijske enote in vodniki s psi.

Danes pa so s Policijske uprave Novo mesto sporočili, da so na širšem območju do večernih ur izsledili in prijeli še 41 migrantov. Skupno so tako samo v tej akciji prijeli 46 Pakistancev in Indijca.

Dodatno so v Tribučah, neodvisno od akcije med Dragatušem in Vinico ter Sinjim Vrhom, prijeli še 10 migrantov (Iračane, Palestinca, Sirijca, Indijca in celo državljana Šrilanke).

V nekaterih medijih pa so že sinoči poročali, da je bilo po njihovih zanesljivih informacijah včeraj na območju od Vinice, Sinjega Vrha do Nove Lipe bistveno več migrantov, od 60 do 100. Nekateri so nato zbežali nazaj na hrvaško stran. Navedli so še, da so migranti v Slovenijo vstopili tako, da so porušili panelno ograjo.

Na policiji danes to zanikajo in navajajo, da so migranti v državo nezakonito vstopili na območju, kjer ni postavljene panelne ograje.

C. R.