Migranti: Na Kočevskem prijeli 16 migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Včeraj in danes so policisti na območju Belice – Osilnice in območju Grivca izsledili in prijeli 16 migrantov. Za danes prijete postopke še izvajajo. Včeraj dopoldne pa so na območju Grivca prijeli dva Alžirca.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili danes nekaj po 9. uri policisti obveščeni, da so na območju Belice – Osilnice opažene osebe, najverjetneje migranti.

Policisti so pregledali širše območje in pri tem izsledili 10 državljanov Pakistana in 4 državljane Bangladeša.

Policisti za danes prijete migrante trenutno še izvajajo postopke in bodo več podatkov sporočili pozneje. S PU Ljubljana so naknadno sporočili, da je bilo pet oseb med njimi mladoletnih. Vsi tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, dvema je bila zaradi izčrpanosti nudena zdravniška pomoč v Zdravstvenem domu Kočevje. Oba tujca sta bila po oskrbi odpuščena in predana policistom.

Po končanih postopkih s tujci so bili vsi nameščeni v azilni dom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu Kz-1.

Včeraj dopoldne pa so policisti na območju Grivca že prijeli 2 državljana Alžirije. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila nameščena v azilni dom.

C. R.