[FOTO]: Na Miklavžu na Gorjancih se je zbralo več tisoč ljudi

Srečanje na Miklavžu na Gorjancih, 1. maj 2018.

Ob 1. maju je Zveza delavskih sindikatov Slovenije – Solidarnost na Miklavžu na Gorjancih pripravila že 19. tabor, na katerem se je zbralo več kot 5000 ljudi, med njimi mnogi člani različnih sindikatov.

Zbrane sta nagovorila Franc Zupanc, v. d. predsednika Zveze delavskih sindikatov Slovenije – Solidarnost, in Albert Pavlič, organizacijski sekretar Zveze delavskih sindikatov Slovenije – Solidarnost, slavnostni govornik pa je bil Slavko Kmetič, prvi predsednik prvega demokratičnega sindikata v nekdanji Jugoslaviji – Sindikata strojnega osebja Slovenije in Istre.

Sledil je nastop Kulturnega društva Godba Slovenskih železnic pod vodstvom Francija Lipovška. Nastopila je tudi Šentjernejska konjenica.

Po končanem uradnem delu so organizatorji pripravili zabavo, na kateri sta nastopila ansambel Kvintet Dori in pevka Kataya.

Na Gorjance so mnogi odšli tudi peš, nekatere smo že zjutraj ujeli pri Gasilskem domu Orehovica v občini Šentjernej, kjer je bil zbor pohodnikov iz Dolenjske – Posavske smeri. Pohoda na Gorjance z začetkom v Orehovici se je udeležila tudi Anja Bah Žibert, poslanka v državnem zboru, ki je zbrane na prireditvi tudi na kratko nagovorila in pozdravila.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotografskih utrinkov včerajšnjega dne.

Tako so zbrane pozdravili že v Orehovici pri Šentjerneju, od koder so se pohodniki podali na daljšo pot proti Miklavžu na Gorjancih.
Na prireditvi je zbrane nagovoril tudi Albert Pavlič.
Pohodniki na Gorjance, med njimi je bila tudi poslanka Anja Bah Žibert.
Zbrane na Miklavžu je pozdravila in nagovorila tudi poslanka v državnem zboru, Anja Bah Žibert.
Del pohodnikov in pohodnic na Miklavž.

C. R.