Melanie Miketič – Kraljica metliške črnine

Melanie Miketič je doma v Dolenjcih pri Adlešičih. (FB)

23-letna Melanie Miketič iz Dolenjcev pri Adlešičih bo na slovesni otvoritvi Vinske vigredi v Metliki, ki bo 18. maja 2018, okronana za novo kraljico metliške črnine. Za obdobje enega leta ji bodo dodelili poseben naziv in zanimivo nalogo.

Organizatorji Vinske vigredi so tudi letos objavili natečaj za kraljico metliške črnine. Izbrali so Melanie Miketič, mlado in komunikativno dekle, ki bo simbolizirala kulturo vinogradništva in vinarstva, promovirala belokranjska vina in turizem Bele krajine. Kot prepoznaven znak bo za obdobje enega leta prejela krono, lento, plašč in sponzorski avto.

Doma iz Dolenjcev pri Adlešičih

Nova kraljica metliške črnine, rojena leta 1995, živi v Dolenjcih pri Adlešičih in prihaja iz šestčlanske družine, ima še dve mlajši sestri in mlajšega brata. Prva štiri leta osnovne šole je hodila v Podružnično šolo Adlešiči, nato na Osnovno šolo Loka Črnomelj. Šolanje je nadaljevala na Srednji šoli Črnomelj, smer splošna gimnazija. Nato se je vpisala na Fakulteto za podjetništvo, na kateri je letos vpisala absolventski staž.

Rada potuje in spoznava nove kraje in ljudi, zato se je odločila tudi za študij v tujini. Preko Erazmus + je šla na izmenjavo za en semester na Dansko in opravila vse študijske obveznosti v angleščini. Od jezikov poleg angleščine govori in razumem še španščino in hrvaščino ter osnovno razume nemščino.

V svojem prostem času rada ustvarja nakit. Obiskovala je Glasbeno šolo Črnomelj, kjer je igrala klarinet. Njen najljubši šport je smučanje, ki ga je profesionalno trenirala sedem let. Udeleževala se je številnih tekmovanj ter prejela več priznanj in medalj. Melanie ob prostem času rada tudi pleza in hodi v hribe.

Je vestna, potrpežljiva in organizirana oseba. Ima odličen smisel za komunikacijo, ki ga je pridobila predvsem v stiku z otroki s posebnimi potrebami kot prostovoljka na Osnovne šole Milke Šobar-Nataše Črnomelj. Ves čas študija se izpopolnjuje z delom v svoji stroki, na področju marketinga in podjetništva.

Doma imajo družinsko podjetje, kjer pridobiva nove izkušnje. Družina je povezana tudi z vinogradništvom, saj obdelujejo manjši vinograd s štiristo trtami.

Organizatorji Vinske vigredi v Metliki so ob tem zapisali, da se Melanie Miketič zaveda svojega poslanstva, ki je namenjeno kot kraljici metliške črnine. Z vsemi močmi se bo trudila na kar najboljši način predstavljati belokranjska vina, vinarje in prelepo Belo krajino.

Vinska vigred v Metliki bo potekala od 18. do 20. maja 2018.

C. R.