Kronika: Vlomi in tatvine ob koncu tedna

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah ob koncu tedna.

V Podgori na območju Straže je med četrtkom in petkom, 28. in 29. julijem nekdo z delovišča ukradel pnevmatsko kladivo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1200 evrov.

V Ragovski ulici v Novem mestu je v noči na petek, 29. julij, neznanec vlomil v lesen pomožni objekt in ukradel plinski gorilnik z jeklenko, jedilni pribor in več krožnikov.

S strehe objekta v Novi vasi pri Mokricah je nekdo ukradel bakrene žlebove in odtočne cevi.

Na območju Velike Plešivice (Adlešiči) je nekdo vlomil v kletne prostore počitniške hiše in iz hladilnika ukradel hrano in pijačo.

Na parkirnem prostoru v Črnomlju je v noči na nedeljo, 31. julij, neznanec vlomil v osebni avtomobil in ukradel tri motorne žage. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

Med soboto in nedeljo, 30. in 31. julijem je v naselju Pristava (Novo mesto) nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko  hišo. V objekt ni uspel priti, zaradi poškodb dveh vrat pa je nastalo za okoli 3000 evrov škode.

V noči iz nedelje na ponedeljek, 1. avgust, je na območju Prečne (Novo mesto) neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Okoliščine policisti še preiskujejo.

M. D.