Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto ponovno poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se zgodili včeraj.

Pri tem so izpostavili naslednje:

Včeraj zjutraj so policiste klicali v papirnico v Trebnjem. Tam so ponoči vlomili, pregledali notranjost in ukradli nekaj denarja in blagajno. Po prvih ocenah so skupaj povzročili za okoli pet tisoč evrov škode.

Nekaj po 19. uri so policiste klicali iz trgovine v Črnomlju. Tam so opazili, kako naj bi dve mlajši ženski mimo blagajne brez plačila odpeljali voziček z več artikli. Iz kraja sta se odpeljali, a so ju policisti dobili nekaj minut po prijavi. Artiklov v avtu ni bilo, po inventurnem pregledu pa bodo sporočili, za koliko artiklov in v kakšni vrednosti naj bi odpeljale.

V Dolenji Nemški vasi (Trebnje) so okoli 21.30 trije vlomilci stikali po hiši, ko so jih presenetili domači in pregnali. Po prvih ugotovitvah niso odnesli ničesar, so pa povzročili za več kot tisoč evrov škode na oknu in alarmnem sistemu. V iskanje storilcev se je poleg patrulj iz Trebnjega, Novega mesta, Šentjerneja, Sevnice in prometnih policistov vključil še policisti s službenim psom. Preiskava je v teku.

V noči iz četrtka na petek so vlomilce iz objekta pregnali v Kostanjevici na Krki. Policisti so ugotovili, da so storilci vlomili vrata in vstopili v prostore objekta, kjer je trgovina. Preden so morali pobegniti so uspeli nabrati za okoli pet tisoč evrov tobačnih izdelkov.

M. D.