Kronika: V zadnjih dneh tri prometne nesreče, hujša med Radenci in Sodevci, trije vlomi in en poskus

Simbolna slika (vir: pixabay.com)

Prometne nesreče so bile v Novem mestu, Dobrniču in na cesti med Radenci in Sodevci v Beli krajini. Vlomi so bili na Otočcu, Ševnici pri Trebnjem ter Novem mestu, v vasi Krka pri Novem mestu pa je lastnik vlomilca pravočasno pregnal.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da se je včeraj, nekaj  po  10.  uri, zgodila prometna nesreča na Belokranjski cesti v Novem  mestu.  Voznica  osebnega avtomobila, ki je pripeljala  iz smeri Metlike, je na prehodu za pešce z vozilom oplazila pešca, ki je pravilno prečkal  cesto  in  nadaljevala  z  vožnjo.  Pešec  se  je  v nesreči lažje
poškodoval. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Prometna nesreča  z udeležbo mopeda in osebnega avtomobila se je včeraj, 2. junija, okoli 13. ure  zgodila  tudi v  Dobrniču. Trebanjski  policisti  so  opravili  ogled  in ugotovili, da je  nesrečo  povzročil  57-letni  mopedist, ki je zaradi nepravilnega  vključevanja  v promet  izsilil  prednost  53-letni voznici osebnega  avtomobila. Voznik  mopeda  je  po trčenju  padel  in  se lažje poškodoval.

Hujša prometna nesreča pa se je sinoči zgodila nekaj po 22. uri na cesti med Radenci
in  Sodevci  na  območju  Črnomlja. 21-letni voznik osebnega avtomobila je vozil v smeri proti Sodevcem. Pri naselju Dečina je zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil  oblast  nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Huje poškodovanega  voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. V nesreči se je lažje poškodoval tudi 18-letni potnik.

Vlomi in tatvine

Na Otočcu je med 31. 5. in 1. 6. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil dve pogonski gredi za kmetijski traktor. Prav tako na Otočcu je v noči na 1.  6. neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil štiri pogonske gredi in varilni aparat. Lastnika sta oškodovana za okoli 1200 evrov.

V vasi Krka v Novem mestu pa je 30. maja dopoldne nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo.  Ko  se  je  oškodovanec  vrnil domov in zalotil storilca, je slednji pobegnil. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin in aktivnostmi za izsleditev storilca.

V  kraju  Ševnica  na  območju Trebnjega je v noči na 29. 5. nekdo vlomil v garažo in odtujil  motorno  žago,  udarni  vrtalnik, motorno kosilnico in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

V Novem mestu je v noči na 29. 5. neznanec vlomil v lesen pomožen objekt in odtujil motorno kosilnico in orodje. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

C. R.