V preteklih dneh prijeli 104 ilegalne migrante

Fotografija je simbolična.

S policijskih uprav poročajo, da so minuli konec tedna izsledili in prijeli 104 ilegalne migrante, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Od tega so jih policisti PU Novo mesto prijeli 33, policisti PP Kočevje 11, policisti PP Ribnica 2 in policisti na območju PU Koper 58.

Policisti PU Novo mesto so ilegalne migrante minuli konec prijeli v Žuničih, Ziljah, Preloki, Damlju, Vranovičih, Veliki Lahinji, Dobovi, Ponikvah in Veliki Loki.

Osem ilegalnih migrantov je izrazilo namero za azil in so bili odpeljani v azilni dom, ostale pa so policisti po zaključenih postopkih izročili hrvaškim varnostnim organom. Državljani katere države so bili prijeti, s PU Novo mesto ne poročajo.

Policisti PP Kočevje pa so minuli konec tedna izsledili in prijeli 11 Pakistancev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

Policisti PP Ribnica so med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 2 Iračana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijska postopka še nista zaključena, so včeraj sporočili s PU Ljubljana.

Od petka zjutraj do danes zjutraj pa so policisti na območju PU Koper prijeli 58 ilegalnih migrantov (Pakistan 18, Iran 14, Afranistan 14, Albanija 7, Alžirija 4, Mjanmar 1). 50 je bilo (oziroma bodo po zaključenih postopkih) vrnjenih, 8 pa jih je zaprosilo za azil, so sporočili s PU Koper.

C. R.