Kronika: V Slovenski vasi huda prometna nesreča, v Metliki pridržana voznika, vlomi in tatvine

Vir: PU Novo mesto.

Voznika začetnika povzročila huda prometna nesreča, zaseg dveh vozil, pridržana voznika, vlomi in tatvine, to je bera tega vikenda, od petka do danes.

V noči na 20. 5. se je huda prometna nesreča zgodila v Slovenski vasi pri Šentrupertu. 20-letni voznik osebnega avtomobila naj bi med vožnjo zaspal, zapeljal s ceste in trčil v vrtno ograjo ob cesti. Kovinski del ograje, ki je prebil steklo avtomobila, je hudo poškodoval 19-letnega potnika, ki je sedel na sprednjem sedežu. Voznik in dva potnika, ki sta sedela na zadnjih sedežih, v nesreči niso bili poškodovani. Poškodovanega potnika so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper povzročitelja na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Zasegli dve vozili: v Račjem Selu in Novem mestu
Trebanjski policisti so 19. 5. v Račjem Selu ustavili 18-letnega voznika kombiniranega vozila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kombinirano vozilo so zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa v Novem mestu so 20. 5. ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki pripadata drugima voziloma. Renault clio so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pridržali voznika: oba v Metliki
V noči na 20. 5. so policisti v Metliki zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 27-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,1 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tudi 48-letnega voznika, ki so ga v Metliki ustavili v noči na 21. 5. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola.

Vlomi in tatvine: v Novem mestu, Žvirčah, Prapročah in Metliki
V Ulici Ivana Roba v Novem mestu je med 18. 5. in 19. 5. nekdo vlomil v objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kotel za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Na delovišču pri kraju Žvirče (občina Žužemberk) so v noči na 20. 5. neznanci iz treh delovnih strojev odtujili šest akumulatorjev. Škode je za okoli 1200 evrov.

V kraju Praproče na območju Trebnjega je nekdo iz pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil motorno žago, kosilnico in puhalnik za listje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1000 evrov.

V noči na 21. 5. je v Metliki nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit in denar. Škode je za okoli 1000 evrov.

C. R.