Kronika: V 24 urah posredovali v 65 nujnih primerih in prejeli 241 klicev

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so policist včeraj posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 241 klicev.

Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja
tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

S PU Novo mesto so izpostavili naslednje dogodke za Dolenjsko in Belo krajino.

Dol pri Trebnjem: Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

O prometni nesreči v bližini Dola pri Trebnjem so bili včeraj obveščeni okoli 9.30. Trebanjski policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil.

Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je vozil pod vplivom alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, v litru izdihanega zraka je imel 0,60 miligramov alkohola.

Prapreče: Ni upošteval znakov policistov

Okoli 18. ure je občan policijo obvestil o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Trebnjem in ogrožal druge udeležence  v  prometu. Policisti so ga ustavljali s pomočjo svetlobnih in zvočnih signalov.  Znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vijuganjem  po  vozišču  in zapeljal v Prapreče, kjer je avtomobil ustavil. 70-letnemu kršitelju so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako ni sodeloval v postopku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Novo mesto: Pod vplivom alkohola vozil s praznimi pnevmatikami

Prav tako okoli 18. ure so bili obveščeni o vozniki osebnega avtomobila, ki naj  bi nevarno vozil po Šmarješki cesti v Novem mestu, gorela naj bi mu guma vozila. Policisti so  voznika izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil.

Ugotovili so, da je najverjetneje že dalj časa vozil s praznimi pnevmatiki, zato se je izpod koles kadilo. Med postopkom je 68-letni kršitelj žalil policiste in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v
prostore za pridržanje. Zaradi kršitev  cestno  prometnih  predpisov in javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V  noči iz ponedeljka na torek, 19. oktobra, je na Hrastu pri Jugorju nekdo iz gostinskega lokala odtujil okoli 400 evrov. Okoliščine policisti še preverjajo.

V Srednjem Grčevju je  v  noči na 19. 10. neznanec na parkirnem prostoru stanovanjske hiše vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V  današnji noči (na 20. oktober) je v Šentjerneju nekdo vlomil v prodajalno. Policisti okoliščine vloma še preiskujejo.

Nezakoniti migranti: Prijeli 19 migrantov, od tega 11 v Beli krajini

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Balkovcev izsledili in prijeli 7 državljanov Afganistana, v Dragatušu državljana Maroka, na območju Miličev (vse občina Črnomelj) 3 državljane Afganistana.

V Posavju (Podgračenem in na Obrežju) so prijeli 8 Afganistancev.

C. R.