S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so v preteklem vikendu intervenirali v 128 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 478 klicev. Kot vedno, je bilo tudi tokrat pestro, predvsem pa veliko alkohola.

Trebnjem padec mopedista in sopotnika: brez čelade in vinjenost
V Trebnjem se je 14. 5. popoldne zgodila prometna nesreča z udeležbo mopedista. Policisti so ugotovili, 56-letni voznik, ki je na mopedu prevažal 30-letnega potnika, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel. Lažje poškodovanega 56-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico. Med preverjanjem okoliščin nesreče so policisti
ugotovili, da voznik in potnik med vožnjo nista uporabljala zaščitne čelade. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,18 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči v okolici Šentjerneja poškodovan voznik štirikolesnika

Šentjernejski policisti so bili v noči na 15. 5. obveščeni o prometni nesreči pri kraju Mali Ban. 22-letni voznik štirikolesnika je po prvih ugotovitvah policistov v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal sceste in trčil v drevo. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v
bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe.

Vožnje pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Metliki so policisti 12. 5. okoli 12. ure ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 40-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so v noči na policisti odredili preizkus tudi vozniku osebnega avtomobila, ki so ga ustavili v Kanižarici. 24-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom se je nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja in odklonu preizkusa alkoholiziranosti so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

V Šentrupertu so trebanjski policisti 13. 5. popoldne zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. 44-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom je kršitelj grozil policistu. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obolžilni predlogom seznanili sodišče in 44-letnega osumljenca zaradi groženj ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlom na Ragovski: lastnica ostala brez dokumentov in telefona
Na parkirnem prostoru na Ragovski ulici v Novem mestu je 12. 5. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil nahrbtnik z dokumenti in mobilnim telefonom. Lastnico je oškodoval za 1000 evrov.

C. R.