Kronika: Kradli v trgovinah, prijeli več migrantov

(vir: SV, arhiv)

Policisti so včeraj na številko 113 sprejeli 290 klicev, od tega je bilo 71 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem prometne varnosti in kriminalitete.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lahkimi telesnimi poškodbami.

Novo mesto: V trgovini nabrali, a ne bi plačali

Sinoči, okoli 19. ure, so klicali novomeške policiste v trgovino na Ljubljanski cesti v Novem mestu, kjer so zalotili 26-letnika iz območja Krškega, ki je v trgovini nabral za 173 evrov različnih suhomesnatih izdelkov ter nato z vozičkom odpeljal iz trgovine brez plačila. Dogajanje je opazil varnostnik, stekel za njim in ga zadržal do prihoda policistov. Zaradi tatvine ga bodo
kazensko ovadili.

Okoli 20. ure so varnostniki zadržali 22-letnico, ki je v trgovini v Kočevarjevi ulici v Novem mestu vzela steklenico alkoholne pijače in jo skrila ter se tako hotela ogniti plačilu. Varnostnik je osebo ustavil pred izhodom iz trgovine – začelo se je kričanje in prerivanje, a je varnostnik 22-letnico uspel zadržati do prihoda policistov, ki jo bodo kazensko ovadili.

Migranti: Prijeli 23 migrantov

Črnomaljski policisti so dopoldne v Preloki prijeli 5 državljanov Gambije, ki so v Slovenijo vstopili mimo mejnega prehoda. Okoli 15. ure so na istem območju prijeli še 6 državljanov Gambije ter 2 državljana Malija in Ugande.

Brežiški policisti so ponoči v Ločah prijeli 10 državljanov Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Na območju Policijske uprave Ljubljana, ki zajema tudi Kočevsko-ribniško območje, niso prijeli nobenega migranta.

M. D.