Koronavirus: 106-letna Semičanka prebolela, 49-letna Lidija umrla

Angela Ogulin s svojci ob praznovanju 106-rojstnega dneva. (Vir: Občina Semič)

V zadnjih dneh smo priča dvema sporočiloma v povezavi z novim koronavirusom. Pozitivnim, veselim, in negativnim, tragičnim. Po prvem je 106-letna gospa iz Semiča, oskrbovanka Doma za starejše v Metliki, bolezen covid-19 prebolela. Drugi primer pa je zelo tragičen, 49-letna gospa z območja Ribnice na Pohorju, ki niti ni kazala posebnih znakov bolezni, je tragično umrla.

Partner 49-letne Lidije zdaj vlado in vse pristojne javno poziva, naj ta prehitro ne sprosti ukrepov in naj bo Lidijina smrt opomin vsem tistim, ki ignorirajo ta smrtonosen zahrbten virus.

Da se virus da včasih čudežno premagati, dokazuje primer Angele Ogulin, stare 106 let. Ogulinova se je z virusom okužila v Domu starejših Metlika, kjer prebiva, kot veliko drugih tamkajšnjih stanovalcev. Njeni svojci iz Semiča so za medije povedali, da so po okužbi vsakič, ko so prejeli telefonski klic, trepetali, kdaj jim bodo sporočili žalostno novico, a se slednje na veliko srečo in presenečenje vseh ni zgodilo. Njihova mama je bila okužena in je preživela bolezen covid-19.

V metliškem domu ob tem navajajo, da je bila 106-letna gospa od vseh, ki so zboleli, ves čas tudi v najboljšem stanju.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor pa so v preteklih dneh za posledicami okužbe z novim koronavirusom umrle tri osebe. Zadnja med njimi je bila 49-letna Lidija z območja Ribnice na Pohorju.

Lidija smrt je povzročila šok, njen partner je na Facebooku zapisal: “Moj zaklad, moja ljubezen, moje vse kar sem imel na tem svetu. Ne vem kaj bom zdaj, ne vem, zakaj se je moralo to zgoditi. Bolečine so nepopisne. Vendar spomini ostanejo, večno zapečateni. Lepi spomini, 7 let bogatih izkušenj, 7 let nepopisnih spominov. To kaj sma imela midva, nihče si niti v sanjah ne more zamislit. To je najino za vse večne čase, za vedno zapisano v zvezdah …”
Nato se je zahvalil: “Hvala vsem za vse dobre besede, hvala tudi medijem da delite moje bolečine.
Naj bo to opomin, ki ignorirate ta smrtonosen zahrbtni virus. Hvala vsem, ki mi pomagate premagovati bolečine.”

V nadaljevanju je prosil vlado in njenega predsednika Janeza Janšo, vse ministre, tudi predsednika države Boruta Pahorja, naj ne popustijo in naj ne spreminjajo ukrepov. “Naj vam bo to opomin, virus je neizprosen.”

Pojasnil je, da so bili okuženi trije: on, njegova partnerka Lidija in njena 82-letna mama.

Nihče daleč naokoli, niti v njegovi službi, ni kazal znakov okuženosti, nihče ni zbolel. “Na koncu samo Lidija ni kazala nekih resnih težav, vendar je kljub temu njeno stanje rapidno poslabšalo v samo nekaj dni, midva z omo pa sva oba brez resnih posledic …” je zapisal.

C. R.