Jutri dan brezplačne pravne pomoči odvetnikov

(vir: arhiv)

Jutri bo potekal 10. Dan odvetniške brezplačne pravne pomoči. Z Odvetniške zbornice Slovenija so sporočili, da želijo odvetniki pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in si zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne upajo prestopiti praga odvetniških pisarn.

Odvetniki bodo tokratno brezplačno pravno pomoč nudili po telefonu, prek elektronske pošte ali prek videokonference.

Zaradi večje učinkovitosti in organiziranosti dela bodo odvetniki stranke sprejemali po predhodnem naročilu na telefonsko številko.

Odvetniki bomo državljanom jutri posredovali predvsem splošne informacije o problemu oz. sporu in jim pojasnili pravne možnosti, ki jim jih v njihovem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa.

Odvetniki, ki bodo jutri nudili brezplačno pravno pomoč na Dolenjskem in v Beli krajini so:

Več informacij o sodelujočih odvetnikih in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije www.odv-zb.si

Iz Odvetniške zbornice Slovenija so še sporočili, da lahko odvetniki ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo.

M. D.