nedelja, 21 julija, 2024
Doma Dolenjska Je Novo mesto res prijazno mesto pri parkiranju?

Je Novo mesto res prijazno mesto pri parkiranju?

(foto: Mestna občina NM)

Prejšnji četrtek je voznica, ki se je obrnila na nas, prvič koristila možnost enournega brezplačnega parkiranja v coni NM4. To je na Prešernovem trgu v Novem mestu. Ob pošiljanju sms-sporočila se je zatipkala, nato je 2 minuti pred iztekom brezplačne ure parkiranja prišla do avtomobila.

Sledil je šok. Na njem je bilo nameščeno obvestilo o kazni Mestnega redarstva.

Poklicala je na telefonsko številko, napisano na parkomatu, moški glas na drugi strani ji je arogantno odgovoril, »da nima več kaj storiti«. Obvestilo o kazni pa velja. In to takšno kot vsem ostalim, ki parkirajo kjerkoli, ne stopijo do parkomata z navodili in ne pošljejo obvestila prek SMS o dovoljenem brezplačnem parkiranjem v mestu.

Razlog, zakaj je prišlo do kazni, pa je v tem, ker se je gospa pri pošiljanju SMS-sporočila zmotila in je namesto številke 2 po pomoti napisala številko 5.
To se lahko zgodi vsakomur, vendar bi od redarstva in občine pričakovali, da bodo pripravljeni tudi na takšne nenamerne oziroma tipkarske napake. Vendar v Novem mestu temu ni tako.

Odgovor redarstva smo že zapisali, tu sledi »zgolj« kazen. Na občini je za to odgovoren Miloš Dular, za katerega voznica navaja, da ji ni odgovoril niti na e-pošto niti telefon. Obrnila se je tudi na novomeškega župana Gregorja Macedonija, ki pa »samo obljublja rešitev«. Ker bo ta »rešitev oz. odgovor prišel, ko bo poteklo 8 dni, pa bo kazen še višja«, navaja gospa.

Objavljamo dokazili: Obvestilo redarstva o plačilu kazni in SMS-sporočilo o brezplačnem parkiranju

C. R.