nedelja, 23 februarja, 2020
Doma Dolenjska Iz Dolža sporočajo: Kdor potrebuje nahrbtnike, spalne vreče in podobne potrebščine za...

Iz Dolža sporočajo: Kdor potrebuje nahrbtnike, spalne vreče in podobne potrebščine za v šolo, jih lahko dobi v Bukovcah

Odpadki za migranti (vir: Facebook)

Iz idiličnega Dolža pod Gorjanci in bližnjih idiličnih zaselkov sporočajo, da se v njihovih Bukovcah nahaja večje število nahrbtnikov, spalnih vreč in ostalih zanimivih pripomočkov, primernih tudi za v šolo, ki se začenja naslednji teden.

Krajani obveščajo, da so nahrbtniki kot novi, dobimo jih zastonj, so pa tudi že napolnjeni.

Res je sicer, da med nahrbtniki lahko najdemo marsikaj, celo ostanke tortilj, vendar glede na to, da gre za samopostrežbo, kjer ob izhodu ni blagajne, to lahko spregledamo. Ne bo najtežje. Iz uredništva pa vseeno priporočamo, da s seboj vzamete rokavice in ostalo zaščitno opremo, priporočljiva so tudi razkužila. Vzemite še v zakup, da je hoja po gozdnati pokrajini proti Gorjancem na lastno odgovornost.

Še nasvet: Če so vaši otroci že preskrbljeni s tem, lahko uporabite domišljijo in stvari tudi podarite po lastni presoji.

Objavljamo fotografije, ki jih je danes eden izmed krajanov objavil na Facebooku.

Pripis: To so smeti za ilegalci, ki so jih krajani našli v zaselku Bukovce pod Dolžem. Na tem območju domačini že dlje časa opažajo številne avtomobile s tujimi registrskimi oznakami. Zaradi konfiguracije terena je tudi težko ujeti njihove oznake, da bi to lahko sporočili policiji. Očitno je, da jih tihotapci iz teh krajev množično odvažajo.

V zadnjih dneh je policija poročala o enem prijetem ilegalcu v Dolžu. Še 6 so jih (v petek in nedeljo) prijeli na Vrheh, vendar je malo verjetno, da bi ti prišli prek zaselka Bukovce, ki je nižje.

C. R.

novo staro popularno
tone

…in to UBOŽCI…- VOJNE SIROTE…- pa kaj se toliko sprenevedamo….- in naj-naj norčujemo iz samega sebe…- NAŠI DELOVNI ljudje pa nimajo kaj pod zob…- niti za oblečt, kaj šele tople obroke…- ekološko hrano…- umito 1 razredno hrano…- N E H A M O….

Ivan

če bi jaz živela na vašem koncu ko bi opazila prvi sumljiv avto bi mu nastavila prepreko in takoj poklicala policijo. vsi pošteni ljudje stopite skupaj in zavarujte svoje imetje in družine.na policijo se ne preveč zanašat