Janez Janša: “Zame je razprava o interpelaciji prinesla dva velika šoka”

Vir: Zajem zaslona

V sinočnjo oddajo Arena na prvem programu Televizije Slovenija, ki jo vodi Igor Pirkovič, sta bila povabljena predsednik SDS Janez Janša in predsednik vlade Robert Golob. Dva predsednika vlade, prejšnji in zdajšnji, včeraj pa je minilo tudi eno leto od zadnjih državnozborskih volitev.

Janez Janša je v pogovorno oddajo prišel, Robert Golob se je (očitno) ustrašil.

Golob se je sicer opravičil, kot razlog je navedel neodložljive obveznosti, teh sicer na njegovem urniku ni bilo opaziti, pa tudi sicer se postavlja vprašanje, kakšne neodložljive obveznosti bi lahko imel sinoči ob 21. uri, ko se je oddaja začela.

V nadaljevanju objavljamo nekaj poudarkov, kar je sinoči povedal Janša.

– Bil sem trikrat predsednik vlade in nikoli nisem imel tega razkošja, da bi bile le tri stranke v koaliciji in da bi imeli že dve stranki skupaj večino. Kljub temu se Golobova vlada obnaša, kot da bi bila manjšinska, kar je vidno po nepremišljenih potezah.

– Zame je razprava o interpelaciji prinesla dva velika šoka. Prvi je bil, da predsednik vlade govori o stopnji inflacije in navaja stare številke, ki ne veljajo več. Drugi šok pa je bil, ko je trdil, da se je večina hrane v Sloveniji pocenila za 24 %.

– Že ob najavi, da bo vlada dodatno obdavčila najbogatejše, sem napovedal, da iz tega ne bo nič, ker bi morali obdavčiti sebe. V to skupino spadajo predsednik vlade in večina njegove ministrske ekipe.

– Ko se je Slovenija osamosvajala, je prekinila povezave z režimom, katerega značilnost je bila vladavina ene partije, ki je nastala ne Čebinah. Praktično istočasno, kot je potekala razprava o interpelaciji, kjer je bila ena od tem ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve, je šla ministrica za kulturo na Čebine praznovat začetek totalitarne države, od katere smo se leta 1991 poslovili.

M. D.