Izjava dneva: “To, kar se je včeraj zgodilo, ni več šala”

Kredarica, 20. avgust 2021: Janez Janša in Aleš Hojs sta sinoči dokazala, da imata jeklene živce. (vir: družbena omrežja)

“Kredarica. To, kar se je včeraj zgodilo, ni več šala. Šlo je resnično predaleč. Bilo je bizarno, nagnusno, primitivno, neumno, nečloveško in skregano z vsemi nivoji obnašanja.”

Tako je sinočnji napad na Janeza Janšo, predsednika slovenske vlade in predsedujočega Svetu EU, ter Aleša Hojsa, ministra za notranje zadeve, na Kredarici komentirala upokojena novinarka in znana pisateljica Milena Miklavčič.

Janez Janša in Aleš Hojs s spremljevalci so bili sinoči na Kredarici tarče primitivnega sikanja in vpitja Tee Jarc in njenih piščalkarjev. Na nasilje se nista odzvala z nasiljem, pač pa sta se raje umaknila.

Po napadu domnevne sindikalistke Tee Jarc na državnih jasnih (tudi kolegice Tanje Fajon) so se na družbenih omrežjih preko noči zvrstili številni zapisi ogorčenja.

Nekateri so pozivali k večjemu varovanju predsednika vlade, drugi so opozarjali, da na Kredarici doslej niso potrebovali varnostnikov.

Vsi pa se strinjajo, da gre za čisti primitivizem, to se ne dela nikjer, v hribih pa sploh ne, nikoli, kakor je to zapisal eden od sledilcev.

Znani politični analitik Tomaž Štih je zapisal: “Starši razvajene kaviar punk rockerke niso naučili spoštovati človeškega dostojanstva drugih ljudi. Provocirala je reakcijo, dobila je nasmeh – najbrž se iz tega ne bo nič naučila, ampak vsi drugi smo pa se.”

V levi opoziciji se na to nasilje njihove kolegice in kolegov doslej še niso odzvali.

Miklavčičeva, avtorica številnih knjig, je v nadaljevanju še zapisala:

“Končno bi se morali vprašati, kaj smo naredili narobe starši. Takšni otroci, ki žalijo, napadajo, ponižujejo …. so v sramoto vsakemu normalnemu človeku z vsaj ščepcem občutka za “prav”. Postajajo pravilo in ne več le izjema. So sokrivi učitelji, ki verjamejo v ploščato zemljo in na nekaterih nivojih izobraževanja še zmeraj vbijajo v glave ”tekovine revolucije”? Je kriva splošna toleranca naroda, ki uživa, če tistim, ki ga sovražijo, crkuje krava? Je kriva zloba, privoščljivost? So krivi mediji, ki takšno obnašanje spodbujajo, ga tolerirajo, opravičujejo? So krive tiste veje oblasti, ki že vrsto let mižijo in če je le mogoče, neprimernosti tudi požegnajo? Kam je zašla družba, ki gleda stran, ko se med nami dogajajo ”kredarice”?”

Na družbenih omrežjih je objavljen tudi krajši posnetek sinočnjega dogajanja na Kredarici, vendar navzoči navajajo, da je to le del, da je bilo norenje levičarskih ekstremistov še bistveno huje.

Zblaznela kaviar levičarka Tea Jarca, pripeta na državne jasli, hčerka nekdanjega visokega policijskega uslužbenca.

Posnetek z družbenih omrežij: (5) Facebook

M. D.