Iz Kočevsko-ribniškega in Grosuplja hiti na pomoč 250 gasilcev

Gasilci na pomoč Koroški. Foto: Janko Metelko, Twitter

Že ob 5. uri se je proti Koroški s 46 vozili napotilo 250 gasilcev iz Grosuplja, Kočevja in Ribnice. Gasilci iz teh krajev so pomagali že tudi v preteklih dneh.

V tem trenutku na poplavnih območjih sicer najbolj potrebujejo čiščenje blata, mulja, peska in podobno. Temu se lahko, poleg gasilcev, pridružimo tudi vsi ostali.

Gasilska zveza Slovenija pa je objavila, da so včeraj v pomoč lokalnim gasilcem in občanom v Koroški in Savinjsko-šaleški regiji pohiteli in pomagali gasilci iz regij: Severnoprimorske, Posavske, Podravske, Mariborske, Gorenjske regije ter regije Ljubljana II.

Teh gasilcev je bilo okoli 900 s skoraj 180 gasilskimi vozili, velikim številom potopnih in muljnih črpalk, agregatov ter drugo opremo.

Na poplavljenih območjih pomagajo tudi številni drugi občani. Zelo aktivni so poslanci in mladi iz vrst Slovenske demokratske stranke, ki so aktivno pomagajo že od sobote dalje, med njimi je tudi predsednik Janez Janša, ki je dnevno na terenu in pomaga čistiti v številnih krajih. Včeraj, na primer, je bil v Črni na Koroškem. Nato pa je sporočil: “Pomagati je treba, dokler bo potrebno.”

Ostalih politikov na terenu ni zaznati.

K. R.