Gorjanci: Obnovljen planinski dom na Gospodični

Otvoritev prenovljenega planinskega doma na Gospodični. (vir: PD Krka Novo mesto)

Planinci Planinskega društva (PD) Krka Novo mesto so v nedeljo, po daljši obnovi doma pri Gospodični na Gorjancih, pripravili otvoritev obnovljenega dela planinskega doma.

S tem so pridobili: dve sobi s toaletnimi prostori, tri dvoposteljne sobe, dve sobi s 14 skupnimi ležišči, sodobne toaletne prostore in sodobno učilnico. V planinskem domu je na voljo 48 ležišč.

Slovesnega dogodka so se udeležili planinci Dolenjske in Bele Krajine in obiskovalci zelenih Gorjancev, ki v tej poletni vročini nudijo za nekaj stopinj hladnejše zavetje.

Častni predsednik PD Krka Anton Progar je povedal, da je investicija zajemala dograditev prizidka in obnova srednje etaže, kar so lahko izvedli le s pomočjo  sponzorjev, to je Krke, tovarne zdravil kot generalne pokroviteljice, Fundacije za šport in Mestna občina Novo mesto. Opravljenih je bilo tudi veliko ur prostovoljnega dela članov društva.

Vrednost del od leta 2009 je približno 400 tisoč evrov.

Slovesnosti so se udeležili:

  • Peter Kostrevc, podžupan MO Novo mesto,
  • Martin Šolar, podpredsednik PZS,
  • Ljudmila Kastelec, vodja področja službe za odnose z javnostjo, predstavnica generalne pokroviteljice KRKA d. d. Novo mesto,
  • Rudi Skobe, predsednik MDO Dolenjske in Bele krajine in član upravnega odbora PZS,
  • Franc EKAR, nekdanji predsednik PZS in predsednik NO PZS,
  • Rozalija Skobe, načelnica Odseka za varstvo gorske narave MDO Dolenjske in Bele krajine ter
  • predstavniki dolenjskih in belokranjskih planinskih društev, kakor tudi predstavniki bližnjih planinskih društev iz Hrvaške.

Foto, vir: OTVORITEV PRENOVE in PD Krka Novo mesto

M. D.