Evropsko prvenstvo: 10 medalj za novomeške in črnomaljske karateiste

Minuli vikend je v Novem mestu potekalo SKDUN evropsko karate prvenstvo & SKDUN evropski pokal, ki ga je organiziral Karate klub Novo mesto, pod vodstvom trenerja in predsednika kluba Franja Horna.

Soorganizatorja velikega mednarodnega dogodka sta bila tudi Karate klub Črnomelj ter Karate unija Slovenije s sedežem v Novem mestu.

V soboto, 31. julija, in v nedeljo, 1. avgusta 2021, je v Olimpijskem centru Novo mesto, Velodrom Češča vas, potekalo evropsko prvenstvo v karateju, ki se ga je udeležilo skoraj 600 tekmovalcev iz 18 evropskih držav. V zelo močni mednarodni konkurenci so se naši tekmovalci odrezali odlično ter skupaj osvojili 10 medalj.

Med njimi se blešči tudi zlata medalja, ki so jo osvojili v kategoriji veteranov in disciplini kate ekipno: Mihael Rukše, Otmar Zajc in Simon Bele in s tem osvojili naziv evropskih prvakov.

Med našimi najuspešnejšimi tekmovalci in tekmovalkami sta bila:

Ester Horn, ki je osvojila srebro v katah posamezno in bron v športnih borbah posamezno ter Jakob Krašna, ki je osvojil srebrno medaljo v katah posamezno in bronasto v katah ekipno.

Prejemniki medalj so bili še:

Špela Tihi, 2. mesto – kate posamezno mladinke (pokal)
Nik Kovačič, 2. mesto – kate posamezno nad 18 let (pokal)

Simon Bele, 3. mesto –  kate posamezno veterani + 40 let (EP)
Swen Horn, 3. mesto – kate posamezno kadeti (EP)
Ajna Toljić, 3. mesto – kate posamezno nad 21 let (pokal)
Dečki (Danylo Nesterow, Krašna Jakob, Aleš Gabriel Lisec), 3. mesto – kate ekipno (pokal)
Karolina Horn
, 4. mesto – članice nad 21 let – kate posamezno (EP)

Tekmovanje je potekalo po načrtih in brez zapletov ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. Organizator tekmovanja Franjo Horn je bil izredno pohvaljen za odlično organizacijo s strani predsednika zveze SKDUN, Aurela Patru iz Romunije, podpredsednika SKDUN Milorada Čopić iz Srbije ter vseh ostalih sodelujočih držav: Bolgarije, Madžarske, Azerbajdžana, Ukrajine, Moldavije, Litve, Italije, Češke, Poljske, Slovaške, BiH, Makedonije, Hrvaške, Irske in Francije.

Ob otvoritvi tekmovanja, v soboto, je podžupan Mestne občine Novo mesto Boštjan Grobler izrazil veliko zadovoljstvo po tako množični udeležbi na tekmovanju, kljub vsem oviram, ki nam jih narekuje epidemija, kar je še en dokaz uspešne organizacije, ki je uspela Karate klubu Novo, Franju Horn in vsem, ki so pri poteku tega tekmovanja pomagali.

Navzoče je  pozdravil, jim zaželel obilo športne sreče ter lepih trenutkov in spominov iz Novega mesta, je zapisala Karolina Horn iz tajništva organizacijskega odbora, ki nam je tudi posredovala to sporočilo in fotografije.

Za povečanje kliknite na fotografijo.

 Avtorica: Karolina Horn