Enkratni dodatek študentom v višini 150 evrov

(foto: pixabay.com)

Na portalu eUprava je dosegljiva elektronska vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov za študente. Do dodatka so upravičeni tisti višješolski in visokošolski študenti in študentke, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javno veljavnih rednih študijskih programih in imajo hkrati stalno prebivališče v Sloveniji.

Rok za oddajo vloge ne zastara.

Študentke in študenti, ki izpolnjujejo pogoje, morajo izpolniti elektronski obrazec, saj ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ne razpolaga z vsemi potrebnimi podatki za izvedbo nakazila. Za oddajo vloge ni treba imeti e-identitete.

Študenti so do dodatka upravičeni po t. i. prvem mega korona zakonu, ki ga je vlada pod vodstvom Janeza Janše sprejela za zajezitev epidemije in omilitve njenih njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Oddaja elektronske vloge poteka s pomočjo spletne aplikacije oz. vnosa v elektronski obrazec, objavljenega na državnem portalu eUprava

Pri vnosu morate poskrbeti za pravilnost in resničnost podatkov. Te bomo primerjali s podatki v eVŠ evidenci študentov in diplomantov ter v Centralni evidenci udeležencev vzgoje in izobraževanja (CEUVIZ), ki ju upravlja ministrstvo. V kolikor bodo podatki ustrezni in pravilni in bodo posamezniki upravičeni do izplačila dodatka, bodo nakazali znesek na posredovan transakcijski račun.

Če potrebujete pomoč pokličite na tel. št. 080 2002 (od ponedeljka do petka, od 8. do 22. ure)
Vprašanja se lahko pošlje tudi po elektronski pošti na e-naslov: [email protected]

Dodajmo, da dodatek 150 evrov velja samo za redne študente. Vlada pa ima trenutno v postopku predlog za izplačilo dodatka tudi za izredne študente, kar naj bi veljalo pod določenimi pogoji. Zakon o tem bo predvidoma sprejet do konca aprila.

Vir: htukaj

C. R.