Župan Rojc: “Stanje po morebitni izglasovani nezaupnici bo katastrofa”

Emil Rojc, župan Občine Ilirska Bistrica (vir: FB)

Danes je predvidena vložitev konstruktivne nezaupnice zoper vlado Janeza Janše. Stranke LMŠ, SD, Levica in SAB (združene v koalicijo KUL oziroma koalicijo obupanih) se želijo na vsak način in za vsako ceno ponovno povzpeti na oblast. Tokrat s Karlom Erjavcem kot mandatarjem.

Na dogajanja se je odzval tudi Emil Rojc, župan občine Ilirska Bistrica in dolgoletni član stranke SD. Na Facebooku je zapisal:

“V kolikor bo v Državnem zboru izglasovana nezaupnica, bomo za več mesecev priča političnemu kaosu. Če je za nekatere sedanja vlada in sedanje stanje za Slovenijo škodljivo, bo stanje v katerega bomo prišli po morebitni izglasovani nezaupnici katastrofa.

Katastrofa bo za vse, ne samo za nekatere, kot je to primer sedaj. Nova vlada se ne bo mogla obdržati. Če bi se lahko, ne bi že enkrat razpadla.

Rezultat neizbežne politične krize bo brezvladje v času najhujše bitke z virusom. Politične kampanje bodo potekale med epidemijo in tako še dodatno poslabšale zdravstveno stanje. Nujno je, da bo to imelo negativne posledice na že načeto gospodarstvo in zdravstveni sitem.

Moram biti pošten in priznati, da se je glede financiranja občin, po dolgih letih suše, s sedanjo vlado vendarle pokazala »luč na koncu tunela«.

Vsakemu županu je jasno, da v brezvladju občine ne bomo mogle izkoristi trenutno razpoložljivih 400 milijonov EU sredstev. Rok je kratek, konec leta 2023. Žal nekaterim to ni jasno, ali pa jih ne briga.”

M. D.