Delničarjem Krke rekordne dividende

Novomeška Krka, tovarna zdravil. (vir: arhiv)

Delničarji Krke so na današnji skupščini potrdili predlog vodstva družbe, da se od lanskega bilančnega dobička v višini 337,52 milijona evrov za izplačilo dividend nameni 156,08 milijona evrov.

Dividenda na delnico bo tako znašala 5,00 evra bruto in bo najvišja doslej.

Delničarjem, ki bodo 21. julija vpisani v Klirinško depotno družbo (KDD), bodo dividende začeli izplačevati 22. julija. Letošnja dividenda je 17,6 odstotka višja od lanske.

Delničarji so na skupščini, na kateri je bilo navzočega 53,35 odstotka kapitala z glasovalno pravico, soglašali, da se bo od preostanka bilančnega dobička za druge rezerve iz dobička namenilo 90,72 milijona evrov, prav toliko sredstev pa se bo preneslo v naslednje leto, so sporočili iz Vseslovenskega združenja malih delničarjev.

Skupščina je upravi in nadzornemu svetu podelila razrešnico. Potrdila je tudi predlog glede plačila članom nadzornega sveta.

Predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič je na današnji skupščini povedal, da je skupina Krka v prvih šestih mesecih po prvih podatkih ustvarila 808,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je odstotek več kot v tem času lani.

Čisti dobiček je bil s 177,4 milijona evrov za 11 odstotkov višji. Gre za največjo polletno prodajo in dobiček doslej.

M. D.