Odmeva: “Prihodnje leto bomo priča težkemu političnemu boju”

Sebastjan Jeretič je uveljavljen strokovnjak za komuniciranje in marketing

“Vlada bo po referendumu s svojim delom normalno nadaljevala. Je pa do naslednjega leta pričakovati vedno več pritiskov in podobne zavajajoče kampanje s strani opozicije, takšen je pač njihov način in na to se bo potrebno pripraviti.” Prihodnje leto bomo priča težkemu političnemu boju.

Tako je po včerajšnjem referendumu o noveli zakona o vodah povedal uveljavljen strokovnjak za komuniciranje in marketing, politični strateg mag. Sebastjan Jeretič.

Igrali so na čustva ljudi

Jeretič je sinoči povedal: “Opozicija se je na vprašanja o sprejemu zakona o vodah odzvala z zelo dobro organizirano kampanjo, mobilizacijo in nagovorom volivcev, pri čemer je igrala na čustva ljudi.

Pri tej kampanji je zelo jasno vidno, da so v tem primeru zmagala čustva in ne dejstva, ki so potrjevala, da novela zakona o vodah dejansko vodo še bolj ščiti.”

Številni opazovalci so v času kampanje, ki ni bila poštena, sicer opozarjali, da je levici kampanja uspela na račun manipulacij, zavajanja in laži.

Jeretič je med drugim še povedal: “Vsekakor je jasno, da vlada, sploh pa največja koalicijska stranka (SDS), imajo podporo med volivci za naslednje volitve.”

Naslednje leto bomo sicer priča izjemno težkemu boju, čakajo pa nas kar trojne volitve: lokalne, državne in predsedniške.

Vir 

M. D.