Črna kronika: Vlomi, nasilje, prijeli 17 migrantov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 144 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

V Črnomlju so kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Z novomeške policijske uprave so izpostavili naslednje dogodke:

Novo mesto: Vloma v osebna avtomobila

V noči na torek, 16. november, je na Košenicah in na Krajčevi ulici v Novem mestu nekdo
vlomil  v dva avtomobila in iz predalov vrat odtujil denarnici. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Črnomelj: Pijan razgrajal v zdravstvenem domu

Črnomaljske policiste so sinoči, nekaj pred 22. uro, poklicali na pomoč iz zdravstvene ustanove v Črnomlju, kjer naj bi pijan moški nadlegoval osebje in jih žalil, potem pa kraj zapustil. 35-letnega kršitelja so policisti izsledili in ker je nadaljeval, so mu odvzeli prostost ter ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Trebnje: V Hudejah so kurili in dimili

Nekaj pred 16. uro so bili obveščeni o motečem kurjenju in zadimljenju na območju Hudej (PP Trebnje). Policisti PP Trebnje so ugotovili, da je zadimljenje povzročila 68-letna kršiteljica, ki je zakurila avtomobilske pnevmatike. O kršitvi bodo obvestili pristojni prekrškovni organ in predlagali uvedbo postopka o prekršku.

Ob Kolpi prijeli 17 migrantov

Na območju Preloke so izsledili in prijeli 11 državljanov Afganistana in na območju
Vinice 3 državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznih tovornega
vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu so odkrili 4 državljane Afganistana, po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

C. R.