Covid-19: Sporočilo iz Splošne bolnišnice Novo mesto

Stavba nekdanje interne Splošne bolnišnice Novo mesto, ki jo bodo zdaj z evropskimi sredstvi povsem prenovili. (vir: arhiv)

V Splošni bolnišnici Novo mesto sta bila včeraj hospitalizirana 102 COVID bolnika, od tega 19 na intenzivnem oddelku. Vodstvo bolnišnice je ob tem sporočilo, da so bili v bolnišnici v začetku drugega vala  hospitalizirani pacienti pretežno iz drugih regij, zdaj pa se dogaja, da morajo tudi paciente iz naše regije premeščati drugam.

Zaradi velikega povpraševanja po posteljah namreč prihaja tudi do situacije, ko zaradi polne zasedenosti nimajo več prostih kapacitet, da bi lahko sprejeli vse bolnike, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje.

V preteklem tednu so med zaposlenimi opravili 324 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo 15 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je še vedno bilo asimptomatskih (nimajo težav in za okužbo niso vedeli).

Do sedaj je v novomeški bolnišnici skupaj umrlo 113 bolnikov s Covidom.

S prvo pošiljko, predvidoma do konca leta, bodo v bolnišnico prejeli cepivo Pfizer/BioNTech. Zanimanje za cepljenje med zaposlenimi v bolnišnici še zbirajo.

Iz bolnišnice so še zapisali, da s cepljenjem lahko učinkovito preprečimo zbolevanje za koronavirusno boleznijo in tako omogočimo ohranitev zdravja posameznika in širše družbe ter čim hitrejšo normalizacijo življenja.

Dodali so še: “Pred nami so praznični dnevi, ki bodo sicer drugačni, kot smo jih vajeni, pa vendar vam želimo, da zato ne bi bili manj prijetni. Preživite jih mirno, v krogu tistih, ki jih imate najraje.”

M. D.