Brglez na soočenju lagal!

Milan Brglez (vir: Zajem zaslona)

Milan Brglez je na četrtkovem soočenju na RTV Slovenija očitno lagal, ko je odgovarjal na očitke, da je bila pogoj za 200.000 evrov vredno sponzorsko pogodbo Slovenskih železnic Šahovski zvezi Slovenije izvolitev predlaganega vodstva, tudi njega kot kandidata za predsednika zveze.

Zapisnik s seje Šahovske zveze in sponzorska pogodba Brgleza postavljata na laž, poroča RTV Slovenija.

Brglez je na soočenju dejal, da zapisnik Šahovske zveze, ki ga obremenjuje, ne obstaja in da sponzorska pogodba sponzoriranja ni bila pogojena z njegovo izvolitvijo na mesto predsednika zveze.

A zapisnik iz občnega zbora z dne 30. marca 2019, na katerem so delegati Šahovske zveze volili novo vodstvo, govori drugače. Takrat so izbirali med dvema kandidatoma za predsednika zveze, evropskim poslancem iz vrst SD Milanom Brglezom in finančnikom Sašem Čačičem. Slednji se je, kot je razvidno iz zapisnika, za kandidaturo odločil, ker po njegovem mnenju Brglez kot politik ni bil primeren za predsednika.

Brglez je bil kandidat upravnega odbora, v katerem je sodeloval tudi Mirko Bandelj, nekdanji generalni sekretar vlade iz časa LDS. Bandelj je tudi vodil občni zbor in tam po navedbah iz zapisnika izjavil, “da so sponzorji vezani na izvolitev vodstva po predlogu upravnega odbora”.

Prav tako je v sponzorski pogodbi natančno določeno, da se pogodba predčasno sklepa “z odložnim pogojem, ki je v tem, da občni zbor sponzoriranca izvoli novo vodstvo, katerega član bo tudi predstavnik sponzorja, in sicer na svoji seji dne 30. 3. 2019 ter po predlogu sedanjega upravnega odbora”.

Pogodba je tako pogojevala izvolitev izbranega upravnega odbora kot tudi Milana Brgleza na čelo Šahovske zveze. Čeprav Brglez poimensko ni nikjer omenjen, pa je jasno, da gre zanj, saj je bil le on kandidat upravnega odbora za predsednika, poroča RTV Slovenija.

Vir: RTV SLO

M. D.