“Bil sem naiven in verjel v ljudi, ki so se na koncu izkazali kot zelo pokvarjeni”

Slab volilni rezultat stranke Nič od tega, ki jo vodita Violeta Tomić in Boris Žulj (stranka je dobila borih 1,5 odstotka glasov), je v omenjeni skrajno levi strani povzročil prepire in prve odstope. Eden od treh ustanoviteljev stranke Rok Gros preostalima dvema ustanoviteljema očita, da sta mu zarinila nož v hrbet.

 

Kot je zapisal na Facebooku, je podal odstop z mesta vodstva stranke. “Kot verjetno veste, sem dobrih deset let nazaj začel projekt, ki je bil zamišljen, kot ogledalo politiki in velik družbeni eksperiment. Zaradi nekaterih razlogov, ki jih trenutno še ne bom imenoval, sem nato za deset let dal projekt na mirovanje in ga lansko leto znova zagnal z ljudmi, ki sem jim takrat zaupal. Žal so zelo grdo izdali to zaupanje. Moje mnenje je, da velika večina ljudi, ki sedaj sestavljajo to stranko in oba, ki jo sedaj vodita ne bi nikoli smela biti blizu odločanja o pomembnih stvareh, kaj šele, da bi kdaj vodila državo,” je zapisal.

Zdaj mu je, kot je zapisal jasno, zakaj so Tomićevo vrgli ven iz Levice. “Nikoli si nisem mogel predstavljati, da ti ljudje, ki jih zagovarjaš javno desetletja, jim pomagaš, daš za mene velika finančna sredstva za pomoč in jim nameniš ogromno volonterskega časa zarinejo nože v hrbet. Vsem, ki ste dali svoj glas ali podpis na moj poziv za ustanovitev ali na volitvah se resnično in iskreno opravičujem. Bil sem naiven in sem verjel v ljudi, ki so se na koncu izkazali kot zelo pokvarjeni,” je še dodal.

A. V.