Bazen: kje bo in kako kaže

Spraševali ste nas, kako je z izgradnjo obljubljenega bazena v Novem mestu. Iz občinske uprave so nam sporočili, da so izvedli pregled lokacij in geoloških potencialov za umestitev bazena, s pripravo tega projekta bodo začeli kmalu. Več niso pojasnili.

To pomeni, da bo do končne izvedbe poteklo še precej časa. Iz dosedanjih županovih izjav pa je razvidno, da so doslej naredili geotermalno študijo celotnega območja občine, da bi ugotovili, ali kje obstaja lokacija z dostopom do termalne vode. Vendar se je izkazalo, da ni neke posebne lokacije, kjer bi lahko izkoristili te naravne danosti. Trenutno pa naj bi šli pogovori v smeri, da bo bazen umeščen ob veledromu v Češči vasi. Namenjen bi bil tudi triatloncem, s tem pa bi zaključili športni kompleks na območju Češče vasi.

Kako bodo pri tem rešili okoljsko problematiko, povezano s sosednjo občino Stražo in zbiralnico odpadkov v Zalogu ter kurilnico na območju Novolesa v Straži, se zaenkrat ne ve. Nedvomno pa bo tudi to moralo biti del projekta, saj šport, rekreacija in močno onesnaženo okolje ne gresta skupaj.