Žužemberk: Novi direktor občinske uprave Tomaž Hrastar

Po zamenjavi na županskem mestu je v Žužemberku prišlo tudi do zamenjave na mestu direktorja občinske uprave. Od 1. julija 2019 bo to Tomaž Hrastar.

 

Tomaž Hrastar (vir: FB)

Tomaž Hrastar je trenutno še zaposlen na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, prihaja pa iz Novega mesta. Dela direktorja občinske uprave bo prevzel 1. julija 2019.

Po županskih volitvah, ko je te v Žužemberku izgubil Franc Škufca, se je z mesta direktorja občinske uprave poslovil tudi Jacques Gros. Z novoizvoljenim županom Jožetom Papežem sta sicer sklenila dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe o zaposlitvi, vendar pa je po naših podatkih Gros odklanjal sodelovanje z novim županom. Gros je tudi sicer veljal za podpornika Franca Škufce, na občini se je zaposlil 1. julija 2012, leta 2017 pa je bil ponovno imenovan za obdobje petih let. Letos se je predčasno poslovil s tega mesta.

Občina je objavila javni natečaj, na katerega sta se po naših podatkih prijavili tudi Bernardka Krnc, nekdanja županja Občine Šmarješke Toplice, ki je izgubila zadnje volitve, in Renata Brunskole, nekdanja metliška županja in nekdanja generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije, na zadnjih volitvah pa se je neuspešno tudi potegovala za župansko mesto v Metliki.

Kot najprimernejši kandidat je bil izbran Tomaž Hrastar, ki ga sicer čaka težko delo. Po nekaterih podatkih naj bi bila zapuščina nekdanjih vodilnih v Žužemberku na nakaterih področjih še slabša od tiste v Šentrupertu.

C. R.