Župan Šentruperta kupil zemljišče za 1,53 milijona evrov

Časnik Finance je poročal, da je razvpito zemljišče v Podutiku (Ljubljana) kupil Rupert Gole, župan Občine Šentrupert. Gre za nekdanje zemljišče v lasti ciprskega holdinga Disonco, ki so ga mediji in javnost povezovali z Juretom Jankovićem, sinom ljubljanskega župana.

Zemljišče v Podutiku je na javni dražbi v torek prodajalo Okrajno sodišče v Ljubljani. Gre za 160 tisoč kvadratnih metrov zemljišč nasproti kamnoloma v Podutiku. Zdaj jih je za 1,53 milijona evrov kupil šentrupertski župan Rupert Gole. Dodajmo, da so sicer Goleta v preteklosti nekateri že večkrat povezovali z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

Kriminalisti na občini

Znano je tudi, da so junija 2016 prostore občine obiskali kriminalisti in po dostopnih podatkih zasegli dokumentacijo, povezano z izgradnjo centra v Puščavi. O tem, kaj se dogaja po juniju 2016, smo vprašali tudi Policijo, vendar odgovora še nismo prejeli. V molk se je zavil tudi Rupert Gole, čeprav smo ga že 8. aprila prvič vprašali, kaj se dogaja, v kateri fazi so postopki, povezani z lansko junijsko kriminalistično preiskavo. Vprašali smo ga tudi, ali namerava na naslednjih volitvah ponovno kandidirati. Ostali smo brez odgovora.

Molčijo tudi na občini

Se bo župan Rupert Gole odselil v Ljubljano ali pa gre le za “prijateljsko pomoč” ljubljanskemu kolegu? (vir: sentrupert.si).

Vprašanja smo prejšnji teden ponovno poslali tudi na uradni naslov Občine Šentrupert. Odgovora tudi tu ni. Dodajmo, da smo bili obveščeni, da v občini ne zapravljajo veliko denarja samo za odvetnike (za te so dali 114.861 evrov, o čemer smo že poročali), pač pa so domnevno čudna tudi nekatera ostala nakazila. Sporne naj bi bile tudi nekatere zaposlitve in ostale poslovne povezave. Tudi o tem smo v torek vprašali občinsko vodstvo in tudi tu ostali brez odgovorov. Odgovora doslej nismo prejeli niti na vprašanje, ali so kriminalisti junija lani zaseženo dokumentacijo glede izgradnje centra v Puščavi že vrnili.

No, iz zdaj izvemo, da je župan v ljubljanskem Podutiku kupil zemljišča za 1,530.000 evrov. Za vrednost 13 do 15 stanovanjskih hiš. Se bo torej župan odselil v Ljubljano ali je to zgolj “prijateljska pomoč”?

Več o dogajanjih v Šentrupertu bomo poročali v naslednjih dneh.

C. R.