Z lažmi o Mirku Moravcu začeli v LMŠ

V delu javnosti v Beli krajini so se začela pojavljati natolcevanja, da naj bi 79-letni Mirko Moravec iz Malega Nerajca v občini Črnomelj svojo ugrabitev zaigral, za kar naj bi prejel tudi veliko denarja. Po naših informacijah s tem nekateri obremenjujejo tudi svojce ugrabljenega.

Govorice so bile vzpodbujene s strani nekaterih medijev, naklonjenih Marjanu Šarcu, predsedniku vlade in LMŠ. Šarec situacije v državi ne obvladuje, še manj je naklonjen ureditvi migrantske politike.

Informacijo, da naj bi Moravec ugrabitev zaigral, so sicer že v četrtek v državnem zboru med novinarji aktivno razširjali poslanci LMŠ, to je stranke, ki je kot največja vladna stranka najbolj odgovorna za nenadzorovane nezakonite prehode meje.

Iz vrst LMŠ prihaja tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki po mnenju mnogih ne obvladuje položaja in si je očitno zadal napačne prioritete, ko gre za varnost državljanov.

Namesto, da bi vladajoči to področje uredili in poskrbeli za varnost državljanov, tako zdaj v javnost spuščajo dvome, državljani pa na t. i. prvo žogo težko ločijo zrno od plev.

C. R.