Z dvorišča na Knezovi ukradli mopeda, policija ju je odkrila v gozdu

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so imeli v torek kar nekaj dela. Na Knezovi ulici v Novem mestu so ukradli dva mopeda, v Dolenjskih Toplicah pa so s kmetijskih strojev pobrali sedem kardanov.

 

Z dvorišč dveh stanovanjskih hiš na Knezovi ulici so včeraj ukradli mopeda znamke Tomos in Tori master. Že popoldne ju je policija našla v gozdu, v bližini romskega naselja Poganci. Mopeda so vrnili oškodovancem, tatov pa še niso izsledili.

Na območju Dolenjega Kamenja je v noči s ponedeljka na torek nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil za okoli sto litrov goriva.

V isti noči je neznanec v Novem mestu s strehe pobral bakren strelovod, razbil reflektor in lastniku povzročil za okoli 1400 evrov škode.

V Jurki vasi na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice je prav tako v noči s ponedeljka na torek nekdo z dvorišča gospodarskega objekta s kmetijskih strojev ukradel sedem kardanov in dve potezni roki za priključke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu pa je sinoči nekdo vlomil v osebni avtomobil. Ukradel ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

A. V.