Vse več odpovedi rtv-naročnin, s spletne strani zato umaknili obrazec

RTV Slovenija (vir: arhiv)

Na RTV Slovenija v zadnjem času beležijo vse več odpovedi rtv-naročnin. Teh je po naših neuradnih informacijah že toliko, da je bilo vodstvo s spletnih strani RTV Slovenija prisiljeno umakniti obrazec za odpoved naročnine.  Obrazca namreč na spletni strani ni več mogoče najti. Ga je pa še vedno mogoče najti na spletnih straneh Uradnega lista, in sicer na tej povezavi.

 

Nova uprava z Zvezdanom Martićem na čelu, ki jo je po spremembah zakona o RTV Slovenija nastavila vlada Roberta Goloba, je namreč takoj po nastopu začela izvajati izrazito enostransko uredniško politiko. Ukinila je nekatere oddaje, ki so bile kritične do vlade (npr. oddajo Arena), iz TV Odmevov in TV Dnevnika je umaknila voditelje, ki so bili za voditelje postavljeni pod prejšnjo upravo, in iz nekaterih oddaj umaknila nekatere avtorje. Tako po novem denimo TV Utripa ne bo več pripravljal Igor Pirkovič.

Vse skupaj je naletelo na velik negativen odziv gledalcev, ki si želijo svetovnonazorsko vsaj malo uravnoteženo RTV. V zadnjih dneh je bilo tako na družbenih omrežjih mogoče prebirati številne pozive k odpovedi RTV naročnine, ki so jo mnogi očitno tudi uresničili. Po naših podatkih so na RTV v zadnjih dveh tednih prejeli več sto odpovedi RTV naročnin. Zato so bili s svoje spletne strani prisiljeni umakniti obrazec za odpoved, tistim, ki so obrazec že poslali, pa so začeli postavljati administrativne ovire. Tako so mnogi prejeli dopis RTV, v katerem jih pozivajo, naj še enkrat preverijo, ali res nimajo nobenih naprav, na katerih bi bilo mogoče spremljati RTV Slovenija in jim to še enkrat sporočijo.

A. V.